Del 5 al 8 de desembre es va disputar la XII Copa d’Espanya d’equips sub12 (campionat d’Espanya per equips sub12) en el marc del Festival Internacional Bali de Benidorm que s’organitza en el Gran hotel Bali. El torneig consistia en un suís a 6 rondes amb un ritme de 1:30 + 30s. L’equip el van formar l’Oriol Lacasa, el Cesc Carnicer, el Biel Alsina, el Victor Garcia i durant 4 rondes de primer tauler vam tenir la inestimable ajuda del sub10 del Casino Prado de Sitges Martí Marin.

L’experiència ha estat molt positiva en aquest segon any de participació, evidentment l’objectiu no era lluitar pel podi, ja que parlem d’un campionat d’Espanya on hi havia els millors sub12 de l’estat, a més anàvem amb 2 sub12 de primer any i un sub10. La intenció era fer jugar als nens molt més, que agafessin experiència en un campionat amb jugadors de nivell, practicar i consolidar les obertures que estudien i canviar una mica d’aires i no jugar sempre els mateixos campionats i amb els mateixos nens.

Esportivament vam tenir una correcta actuació amb 2 derrotes, 2 empats i 2 victòries, cosa que ens va deixar en 22º posició empatats amb els 16º de 35 equips. Segurament ho podríem haver fet millor però només vam disposar del primer tauler de les rondes 2 a 5 i la primera vam jugar amb un jugador de menys per malaltia del Cesc.

Individualment els nens ho van fer prou bé. El Martí va aguantar molt bé en el difícil primer tauler amb 1’5 de 4. L’Oriol va fer una correcta actuació amb 2’5 punts de 5 i va pujar una mica d’ELO, llàstima de la ronda 1 on va perdre amb un rival molt superior però que el tenia guanyat. De tercer el Cesc Carnicer no va tenir massa bon campionat amb 1 de 4 i va rendir per sota de les seves possibilitats, segurament a causa de que no estava recuperat del tot. De quart bona actuació de Biel Alsina amb 3,5 de 5 i essent el pitxitxi de l’equip. De cinquè va debutar el Victor Garcia que ho va fer prou bé amb 2 de 5.

Del que estic més orgullós és de que els nens es van esforçar molt, arribant a fer partides de més de 3h. Com anècdota, en un matx el Biel i el Victor estaven pensant tant i els seus rivals els treien tant avantatge de temps (50 minuts) que vaig pensar que el rellotge no els sumava l’increment i vaig estar a punt de demanar a l’àrbitre que ho comproves però just el Biel va acabar i el primer que vaig fer va ser agafar el rellotge i veure que efectivament si sumava l’increment.

Més important que els resultats va ser l’esforç que van fer i el que van gaudir de l’estança i del campionat i evidentment ja tenen ganes de tornar el pròxim any, segur que per tastar de nou les meves llenties amb xoriço!!

Classificació