Del 12 al 14 d’octubre s’ha celebrat el Campionat de Catalunya per equips d’edats a la localitat de Lloret de Mar a l’hotel Evenia, on repetiem per quart any després de les edicions del 2019, 2020 i 2022. Aquesta edició la participació s’ha incrementat considerablement passant de 88 equips a 98. El torneig dividit en diferents categories des de sub8 a sub20, va consistir en un suís per equips a 6 rondes amb un ritme de temps de 60m + 30s per jugada i amb la novetat que aquesta edició totes les categories feien servir el sistema de puntuació olímpic (suma de tots els punts). Els equips estaven formats per 4 jugadors (a sub8sub18 i sub20 per 3) i la competició es va desenvolupar amb tota normalitat, més enllà de les típiques cues per fer el checkin i entrar al restaurant.

Enguany la secció d’escacs de La Gran Penya, amb el patrocini de l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Societat Cultural La Gran Penya, ha pogut portar un equip sub20, un equip sub12 i un mixt sub10, amb un total de 10 jugadors de la pedrera vilanovina, la xifra més alta que hem portat mai, només igualada per l’edició del 2019.

Esportivament, s’ha aconseguit la millor actuació global en aquest campionat d’ençà que vam començar a participar-hi el 2016 (amb permís del subcampionat sub20 del passat any), amb un podi a sub20 i dues medalles d’or a millors taulers a sub20 i sub10.

Bona actuació de l’equip sub20 format per Oriol Lacasa, Abel de Santiago, Jordi Vall i Cesc Carnicer, que va aconseguir la tercera posició sense massa problemes. Després d’una lligueta a 4 rondes, els penyencs van classificar-se per les semifinals on van topar-se amb l’equip favorit, el Llinars, amb el que es va perdre per 2,5 a 0,5. El matx per la tercera plaça es va disputar contra l’equip del Sant Andreu, equip al qual ja s’havia guanyat a la lligueta i que en aquest matx pel podi encara va ser derrotat amb més contundència per un 3-0. Aquest podi és molt meritori si tenim en compte que no comptàvem amb el nostre primer tauler, l’Adria Ruiz, que l’Abel només va jugar els dies 1 i 3, que el Jordi és sub18 i l’Oriol i el Cesc sub16. Aquest és el tercer podi dels darrers anys dels “grans” després del tercer lloc del 2020 a sub18 i del subcampionat sub20 del 2022.

Individualment, l’Oriol va aguantar bé en el sempre complicat primer tauler (recordem que és sub16) i va acabar amb 1,5 de 4. Bona actuació també de l’Abel de Santiago en el segon tauler amb 2,5 de 4 i una pujada de 4 punts d’ELO. Al tercer tauler el Jordi Vall no va tenir un bon torneig però sempre va donar suport als seus companys i va col·laborar en les preparacions. Per la seva banda el Cesc Carnicer va fer una gran actuació amb 4 punts de 4 i aconseguint la medalla d’or a millor tauler suplent.

L’equip sub12 format per Oriol Herrando, Lluc Guiu, Guillem Alsina i Pedro Nuño va tenir una actuació discreta. Va començar molt fort i a falta de dues rondes estaven situats en tercera posició. Lamentablement, els dos darrers enfrontaments van anar molt malament i només van obtenir 1 punt dels 8 en joc, el que els va relegar a la 13º posició.

Individualment, l’Oriol Herrando no va tenir un bon torneig i tot anat de primer tauler, va deixar escapar moltes partides contra rivals del seu nivell i va finalitzar amb 1 punt de 6. El Lluc Guiu va aguantar bé al segon tauler tot i ser sub10, el que té molt de mèrit, finalitzant amb 3,5 punts de 6. Al tercer tauler el Guillem Alsina tot i tenir una ensopegada a la primera ronda que el va fer posar-se les piles, va acabar com al millor de l’equip amb 4 punts de 6 i amb una pujada d’ELO espectacular de 66 punts, passant així per primer cop de la barrera dels 1500. De quart tauler una de les noves incorporacions del club, el Pedro Nuño, que va acabar amb 3 punts de 6, una gran actuació tenint en compte que no fa ni un mes que s’ha federat i que era el seu primer torneig.

sub10 teníem en 2 equips mixts diferents a l’Eric Garrido i a la Queralt Herrando. L’Eric ha estat una altra nova incorporació al club i ha sigut la revelació dels penyencs. Després de portar només 4 classes al club, de federar-lo una setmana abans del torneig i de ser el seu primer campionat, les expectatives no eren molt altes i ja firmàvem que fes 1-2 punts. Per sorpresa de tots, va aconseguir fer uns espectaculars 5,5 punts de 6 de quart tauler, guanyant amb claredat la medalla d’or sub10 a millor quart tauler. Tota una revelació que apunta a ser un dels millors jugadors de la pedrera en un futur pròxim. La Queralt Herrando va tenir un torneig discret, també de quart tauler, finalitzant amb 2,5 punts de 6.

Enhorabona a tots, poc a poc ens anem fent un forat entre els millors clubs de Catalunya pel que fa a pedrera. I no cal dir que un any més els petits del club van aprendre molt i s’ho van passar genial.

Classificació equip sub20

Classificació equip sub12

Actuació Eric Garrido en l’equip mixt

Actuació Queralt Herrando en l’equip mixt

Patrocina