Del 5 al 10 de setembre es va celebrar el Campionat de Catalunya individual d’edats a la localitat de Salou a l’hotel Salou Park Resort, torneig que es disputa cada any durant la setmana santa però que enguany es va haver de traslladar de dates a causa de la pandèmia. Enguany hi van participar 8 joves de la secció d’escacs amb el patrocini de l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Societat Cultural La Gran Penya.

Organitzativament el torneig va anar molt bé, amb unes mesures de seguretat que es van complir a la perfecció i que van evitar qualsevol mena d’incidència. Potser algun petit “però” com la decisió de fer una ronda menys 2 dies abans de començar quan no era necessari eliminar-la. L’hotel no era l’habitual Palace Pineda de Vila-seca però estava força bé i a només 100 metres de la platja. La baixada d’inscripcions va ser força important, aproximadament la meitat del que va essent habitual, quedant-se en 240 jugadors però la pandèmia i el canvi de dates no van afavorir la participació. Això si, gràcies a això les tan temudes cues per entrar al bufet van ser inexistents.

Esportivament als nostres joves no els va anar massa bé en general i alguns van estar molt per sota del seu nivell.

sub18 gran torneig d’Abel de Santiago amb 4 punts de 8 però contra rivals molts superiors. Gràcies a aquest torneig ha pogut arreplegar un bon grapat de punts d’ELO i superarà els 2000 per primer cop, situant-se així en 2022. Per la seva part Adria Ruiz no va estar al seu nivell habitual fent 3’5 punts de 8 i va acusar una mala partida en la primera jornada entaulant contra un rival inferior, cosa que va fer que no estigués centrat durant tot el torneig.

sub14 l’Oriol Lacasa va fer un bon paper amb 3’5 punts de 8 però contra rivals molt superiors. El grapat d’ELO que ha aconseguit l’apropa a quasi els 1700. Per la seva banda Cesc Carnicer no va estar molt fi i va acabar amb 2’5 punts de 8 amb una baixada d’ELO que li fa perdre els 1600.

sub12 el Victor Garcia va aconseguir 2’5 punts de 7 (la primera ronda no la va poder jugar), va tenir una petita baixada d’ELO amb la qual cosa vol dir que no va fer un molt mal torneig però si és cert que va perdre alguna partida molt guanyada que l’hauria fet tenir un bon resultat. Pitjor van anar les coses per Biel Alsina que va estar molt per sota del seu nivell, perdent i entaulant partides guanyades, el que va provocar que cada cop jugués pitjor i amb por. Ha tingut una forta baixada d’ELO, passant de 1601 a 1489. Mal torneig però que de ben segur li servirà per agafar experiència per afrontar campionats que no van bé i poder pal·liar la caiguda en casos similars. Sens dubte amb el nivell que té recuperarà els 1600 ràpidament.

sub10 seguint amb la “saga” Alsina on teníem al Guillem, que el passat any va fer un bon torneig a sub8 però que enguany ha acusat ser de primer any, aconseguint només 2’5 punts de 8. El seu problema segueix essent el de sempre, té nivell per estar per la part alta però la seva falta de concentració fa que acabi perdent moltes partides guanyades.

sub8 teníem l’Aitor Liu, una incorporació recent (el seu segon torneig) i que apunta maneres. Va acabar a mitja taula amb 4 punts de 8 però amb la sensació que podia haver estat perfectament entre els 5 primers però la falta d’experiència li va fer perdre diverses partides guanyades.

Cal dir que tot i que alguns van acusar la inactivitat durant tants mesos o que poder no van jugar còmodes amb mascaretes i els resultats no van ser massa bons, el que si és segur és que s’ho van passar molt bé, sobretot fent empipar a l’entrenador… Propera parada Lloret a mitjans d’octubre al Campionat de Catalunya per equips d’edats que esperem que esportivament vagi una mica millor.

Resultats:

Abel de Santiago
Adria Ruiz
Oriol Lacasa
Cesc Carnicer
Victor Garcia
Biel Alsina
Guillem Alsina
Aitor Liu

Amb la col·laboració de: