Del 29 d’octubre a l’1 de novembre s’ha celebrat el Campionat de Catalunya per equips d’edats a la localitat de Lloret de Mar, on tornàvem després dels anys 2019 i 2020. Aquesta edició la participació ha baixat considerablement a causa de la crisi actual amb 15 equips menys. El torneig dividit en diferents categories des de sub8 a sub20, va consistir en un suís per equips a 7 rondes amb un ritme de temps de 60m + 30s per jugada. Com a novetat, a causa de la baixa inscripció d’algunes categories, es van haver d’ajuntar les sub20 i sub18 i les sub16 i sub14 però mantenint les classificacions per separat. Els equips estaven formats per 4 jugadors (a sub8sub18 i sub20 per 3) i la competició es va desenvolupar amb tota normalitat, més enllà de les típiques cues per fer el checkin i del menjador.

Enguany la secció d’escacs de La Gran Penya, amb el patrocini de l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Societat Cultural La Gran Penya, ha pogut formar 1 equip complet (sub20) i 3 mixtes (sub8sub12sub18) amb un total de 7 jugadors de la pedrera vilanovina, una xifra baixa en comparació amb les darreres edicions.

Competitivament, s’ha aconseguit l’èxit més gran de la pedrera de la secció d’escacs en tota la seva història, amb el subcampionat en la categoria sub20 i on en l’últim moment se’ns va escapar la primera plaça. L’equip sub20 el van formar Adria Ruiz, Abel de Santiago i el sub16 Oriol Lacasa, que va pujar 2 categories per poder completar l’equip.

Els penyencs van anar durant tota la competició en les primeres posicions i en la darrera ronda quan semblava que teníem el campionat a tocar, l’última partida en disputa del matx decisiu entre Sabadell i Peona i Peó que semblava que anava a caure de la banda dels vallesencs va acabar en empat, el que va fer que els del barri del Guinardó de Barcelona ens superessin en la classificació.

Destacar el bon paper en el primer tauler d’Adria Ruiz amb 4,5 punts de 7 i on va guanyar a un Mestre Català i va empatar amb un Mestre FIDE. Abel de Santiago en el segon tauler va fer una actuació correcta on va anar de menys a més i va finalitzar amb 4 punts de 7. Més discreta va ser l’actuació d’Oriol Lacasa en el tercer tauler, amb 4 punts de 7 on va perdre contra rivals inferiors, tot i que cal tenir en consideració que és un jugador sub16 que havia pujat dues categories.

Pel que fa a la resta de jugadors, Cesc Carnicer no va tenir el seu campionat amb 1 punt de 5, tot i que essent sub16 també va jugar a la categoria sub20, cosa gens fàcil. El sub12 Guillem Alsina va tenir una actuació correcta en el tercer tauler d’un equip mixt amb 3,5 punts de 7, mantenint el seu rànquing d’ELO. Per la seva part el sub10 Oriol Herrando que va jugar en un equip mixt en la categoria sub12 com a segon tauler va tenir una gran actuació amb 5 punts de 7 i amb una pujada important del seu rànquing ELO en més de 70 punts. En la categoria dels més menuts, la sub8, la seva germana la Queralt Herrando va acabar amb uns discrets 1 punt de 4.

En resum, un gran èxit per la secció d’escacs i que anima a seguir endavant però sense perdre de vista que cal treballar dur per recuperar els  prepandèmia i portar més jugadors i equips.

Classificació sub20

Classificació sub18 (equip mixt)

Classificació sub12 (equip mixt 1)

Classificació sub8 (equip mixt)

Amb la col·laboració de: