De l’11 al 19 de maig s’ha celebrat a Salou el Campionat de Catalunya de veterans amb una quarantena de participants. El torneig va consistir en un suís a 9 rondes amb un ritme de 90m+30s. Com ja sol ser habitual les dues categories (+50 i +65) van ajuntar-se.

La representació penyenca va ser nombrosa com cada any amb 4 jugadors, el MF Joaquim Noria, el MC Carmelo Fernandez, el MC Guillem Buxade i Joan Coll. A més també va participar el nostre exjugador (i encara entrenador) el MI Josep Lacasa que defensava el títol del passat any.

A part de la classificació individual també hi havia la classificació per equips, de la que l’equip A de La Gran Penya, format per Noria i Fernandez, va quedar subcampió i el B, on van jugar Buxadé i Coll, va quedar en  posició. Donada la nombrosa aprticipació dels penyencs i del seu bon nivell, ja és habitual que fem podi.

El vilanovi Josep Lacasa després d’un començament força irregular amb 3 taules amb jugadors inferiors va remuntar en la segona part del torneig amb dues molt bones victòries en les dues darreres rondes que el van catapultar a la primera plaça, renovant així el títol.

Per la seva banda Joaquim Noria va fer un gran torneig, fent 1,5 contra 2 dels favorits, una victòria contra el GM Ruslam Pogorelov i unes taules contra el MI Antonio Torrecillas. Lamentablement, a la darrera ronda havia de jugar contra el seu company d’equip Buxadé, on una victòria (que era el més probable) l’hauria situat en el podi, però va preferir fer taules ràpides amb el seu bon amic.

Carmelo Fernandez va tenir un torneig una mica irregular, no va tenir una bona primera part i tot i que ho va fer millor a la segona, no va ser suficient per arreglar el torneig.

El jugador més veterà del torneig, el nostre MC Guillem Buxade va començar malament amb 3 derrotes consecutives, havent de descansar a la quarta ronda però a la segona meitat va revifar-se i va aconseguir 3 victòries seguides i dues taules en les dues darreres rondes contra jugadors superiors.

Finalment Joan Coll estava fent un torneig acceptable, fins i tot va fer taules contra el MF Jordi Cuadras, que va quedar campió de +65, però dues derrotes contra jugadors inferiors en les dues darreres rondes el van enfonsar en la classificació.

S’ha de dir que l’hotel va ser dels millors en el que s’ha jugat, bones habitacions, bon menjar, bona atenció i un bonic detall de postres en el dinar de germanor del darrer dia.

Classificació individual

Classificació per equips