Aquest diumenge ha finalitzat la lliga Catalana d’escacs de la millor forma possible, amb la victòria dels 5 equips de La Gran Penya i amb la certificació dels ascensos del primer equip i dels filials B i C, en el que és ja la millor temporada dels penyencs en la seva història.

L’equip A, que va recuperar el lideratge de Segona Divisió la setmana passada, es jugava l’ascens contra el Casino Prado de Sitges, un enfrontament que els darrers anys ja és tot un clàssic. Als penyencs només els hi servia la victòria si no volien dependre d’altres resultats poc probables (que al final s’han donat) per aconseguir l’ascens. Finalment, els vilanovins s’han imposat per un còmode 5,5 a 2,5 tot i que els dos equips portaven sobre el paper, dos equips molt semblants de nivell. Així doncs, La Gran Penya amb 7,5 punts de 9 recupera la categoria de  Divisió, perduda la temporada passada. Destacar al Mestre Català Guillem Buxade, que als seus 82 anys, ha estat el pitxitxi de l’equip amb uns increïbles 7,5 punts de 8.

Per la seva banda l’equip B, amb 8 punts de 9, que ja havia obtingut l’ascens fa dues jornades, no ha hagut de patir gaire per aconseguir-lo i només el Santpedor D li va poder plantar cara. Destacar les joves incorporacions de Daniel Sanchez i David Lopez, que han reforçat l’equip.

L’equip C, en un frec a frec per la primera posició amb el Berguedà B, havia de guanyar com a mínim per 3-1 per aconseguir l’ascens. L’equip ha respost bé a la pressió i ha guanyat sense dificultats per 4-0 al Peons del Bruc C, aconseguint així l’ascens.

Menys fortuna ha tingut l’equip D, que ho tenia més complicat a l’estar empatat amb l’Esplugues B però amb pitjor desempat. S’havia d’aconseguir sumar mig punt més que els que aconseguissin els espluguencs, malauradament tot i la victòria, l’Esplugues aconseguia un resultat contundent relegant als penyencs a la segona plaça.

Els més petits de la casa, l’equip sub12, també han acabat amb bon sabor de boca amb una victòria que els ha deixat a mitja taula i amb la sensació d’haver pogut lluitar per les primeres places de no haver tingut tants problemes en les alineacions per les baixes, ja que durant tota la lliga no han pogut presentar mai l’equip titular.

Més informació a https://www.granpenya.cat/lliga-descacs-2022/