Del 15 al 18 d’agost s’ha celebrat el Torneig sub12 del club Figueres, en el marc de l’Open Internacional Miquel Mas. El torneig ha consistit en un suís a 8 rondes amb un ritme de 30m+30s i dues partides diàries.

Després dels anys 2018 i 2019 i de l’aturada per la pandèmia, aquest 2022 és la tercera vegada que participem en aquest interessant campionat. Enguany, igual que en les anteriors edicions, han participat 4 alumnes de la nostra escola d’escacs amb força èxit.

Lluc Guiu segueix en bona progressió i finalitza en  lloc amb 5 punts de 8, empatat amb el quart, després d’aconseguir unes bones taules contra un sub12 de 1722. Aquest cop no hi ha hagut enfrontament amb Luka Escobar, rival amb el qual ja si va jugar el Campionat Provincial i de Catalunya sub8, però aquesta vegada en Lluc ha quedat per damunt. Després d’aquest campionat i gràcies a la pujada d’ELO, en Lluc se situarà com a nº3 del rànquing sub8 de Catalunya.

L’Oriol Herrando ha quedat en  posició amb 4 punts de 8 i com a millor sub10. Patirà una petita baixada d’ELO després de l’ensopegada contra la seva germana però, tot i això, ha fet bones partides i ha après que cal estar concentrat contra qualsevol rival.

La Queralt Herrando ha acabat com a millor noia sub8 i ha fet 4 punts de 8, finalitzant en 10º posició. Va començar perdent les 4 primeres partides però finalment va fer una gran remuntada i s’emporta un bon grapat d’ELO, recuperant els 1300.

En Guillem Alsina ha finalitzat en 11º posició amb 3’5 punts de 8. Ha fet un bon torneig però un “despiste” a la ronda 6 on tenia la partida guanyada i una mica de mala sort en els emparellaments ha fet que no acabés en les primeres posicions. Així i tot, ha guanyat un bon grapat d’ELO i superarà el seu millor rànquing.

Més enllà dels resultats, el principal objectiu de jugar aquests campionats es fer pinya entre els més petits de l’escola d’escacs i que agafin experiència en competicions i en aquests dos aspectes el resultat ha estat un èxit.

Classificació final

Resultats:

Lluc Guiu

Oriol Herrando

Guillem Alsina

Queralt Herrando