L’open internacional d’escacs Vila de Sitges s’ha disputat del 22 al 30 de juliol en un format suís a 9 rondes dividit en 2 grups i amb un control de temps de 90 minuts + 30 segons per jugador. Va comptar amb un total de 186 esportistes, la més gran dels darrers anys.

Amb un gran desplaçament de jugadors penyencs (10 entre els dos grups) l’obtenció de premis estava assegurada.

En el grup A el MI Josep Lacasa, que va guanyar el torneig l’any 2002, no va poder mantenir la seva bona ratxa de campionats i va finalitzar en 18º posició. Per la seva banda el MC Joaquim Noria va fer un bon paper acabant en el lloc 37º amb una pujada d’elo i quedant com a millor veterà. Gabriel Vera va acabar en 79º posició amb 1 punt.

En el grup B bona actuació de David Lopez que va acabar en  posició i campió del tram F. Tot seguit, en  posició també bon paper del sub16 Oriol Lacasa, que va quedar subcampió del tram E. Vicenç Canales va finalitzar en una meritòria 12º posició mentre que Daniel Sanchez per desgràcia va haver de retirar-se aviat quan estava fent un bon campionat.

Cal destacar que els petits de la secció van aguantar prou bé el que ha estat el torneig més complicat que han jugat mai. L’Oriol Herrando va acabar amb 3,5 punts de 7, els mateixos que el Lluc Guiu que va fer 3,5 de 9, mentre que la Queralt Herrando va fer 1,5 de 7.

Classificació final Grup A 

Classificació final Grup B