El diumenge 29 d’abril es va celebrar el II Open Internacional Ciutat de Vilanova organitzat pel club La Gran Penya, torneig que dóna el tret de sortida al XV Circuit Català d’oberts Internacionals que finalitzarà el pròxim mes de setembre amb un total de 27 campionats. 
 
En la seva segona edició el torneig es consolida com un dels més potents del Circuit en la modalitat d’actius, essent el torneig que més premis de la general reparteix i el segon en premis totals i amb una nòmina impressionant de 7 Grans Mestres, 10 Mestres Internacionals, 3 Mestres Fide i 8 Mestres Catalans i amb una participació de 88 jugadors, el que suposa un increment del 17% respecte a l’edició anterior. 
 
En quant el torneig, el guanyador va ser el xilè Rodrigo Vasquez del Chessy Sabadell, número 1 del rànquing i que fins a la ronda 6 semblava que s’enduria el torneig amb facilitat amb els seus 6 de 6. Després de les taules en les tres últimes rondes, el jugador xilè depenia del resultat del matx entre els jugadors del Mollet Krysa i De Moura que va despertar gran expectació amb la seva aferrissada lluita. Una victòria de Yago de Moura li atorgava el campionat i semblava que amb millor posició i 5 minuts de temps enfront dels 2 minuts de Krysa ho podria aconseguir però finalment l’argenti va capgirar la partida, finalitzant així en segona posició i De Moura en tercera. El millor local va ser el MI Josep Anton Lacasa amb 6 punts. 
 
El torneig el va patrocinar el Grup Roca Gomez, l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Generalitat de Catalunya i va comptar amb la col·laboració de chess24. A l’entrega de premis i van assistir el Vicepresident de la FCDE Ramon Caro, el president de la Societat Cultural La Gran Penya Ton Roure i el director del torneig Ivan Marina.