El passat diumenge 30 de juny es va celebrar la  edició de l’Open Internacional Ciutat de Vilanova, torneig organitzat per la secció d’escacs de La Gran Penya i que en només 3 edicions ja s’ha consolidat com un dels principals campionats de semiràpides (15m+5s) del Circuit Català organitzat per la Federació Catalana.

Igual que el passat any, Vilanova havia d’obrir el circuit però a causa de les eleccions generals es va haver d’endarrerir i fer coincidir en dates amb altres campionats, cosa que ha fet que el nivell baixes una mica entre els primers del rànquing i faltessin alguns titulats dels habituals, tot i que també vam poder veure cares noves com els jugadors de les seleccions olímpiques d’Espanya Josep Manuel Lopez i el de l’Argentina Tomas Sosa. El torneig va comptar amb la presència de 5 Grans Mestres, 6 Mestres Internacionals, 4 Mestres FIDE i 4 Mestres Catalans.
Tot i la coincidència de dates, el campionat va créixer per segon any consecutiu de forma notable, passant dels 75 de la primera edició als 88 de la segona, fins a arribar als 111 d’enguany. Pel que fa a la participació vilanovina, van prendre part del torneig 19 jugadors de la secció d’escacs, 10 d’ells alumnes de la pedrera. També destacar que en aquests tipus de campionats i sol haver forces incompareixences però en aquest cas només en va haver-hi 3. També és notable l’increment de menors que hi han participat, tot i estar disputant-se els campionats d’Espanya d’edats.

Pel que fa a resultats, victòria clara del GM de Perú Jose Eduardo Martinez Alcantara, que va fer valer la seva condició de nº1 del rànquing i es va imposar amb 8 de 9 punts. El van acompanyar en el podi el GM italià del Sabadell Andrea Stella amb 7,5 punts i el GM armení del Sant Andreu Karen Movsziszian amb 7 punts. El millor local va ser el Mestre Internacional Josep A. Lacasa que va finalitzar 13º. El campionat va ser patrocinat pel Grup Roca Gomez S.L, per l’ajuntament de Vilanova, pel bingo Vilanova i amb la col•aboració de Peón de Rey i ajedrez 21.

Classificació final

Resultats destacats dels penyencs:

Mestre Internacional Josep Lacasa 13º i segon del tram A

Mestre Català Joaquim Noria 17º i Millor local

Sergi Lopez campió tram D

Vicenç Canales segon tram D

Abel de Santiago campió tram F

Adria Ruiz millor sub16

Galeria d’imatges

Canal Blau TV