De l’1 al 6 d’abril s’ha celebrat el Campionat de Catalunya individual d’edats a la localitat de Cambrils. El torneig va consistir en un suís a 9 rondes dividit en 7 categories, de sub 8 a sub20 amb un ritme de joc d’1:30h+30s per jugada.

Enguany la secció d’escacs ha participat amb 8 jugadors en diferents categories amb resultats dispars.

sub10 la Queralt Herrando (la petita de la casa) va fer un bon torneig en el seu debut a la categoria amb 4 punts de 9, millorant en 20 posicions el seu rànquing inicial i amb una pujada de 41 punts d’ELO. Per la seva banda el Lluc Guiu ha finalitzat 16º amb 6 punts en el seu primer any a la categoria, una actuació força correcte tot i que se li van escapar algunes partides avantatjoses que l’haurien fet lluitar pel podi. Ben segur que el pròxim any tornarà per intentar quedar més amunt.

sub12 bon torneig de Guillem Alsina amb 4,5 punts millorant en 20 posicions el seu rànquing inicial i amb una pujada de 22 punts d’ELO. Tot i començar només amb unes taules en 4 partides (contra l’Oriol i en una posició que guanyava!!) en les 5 restants va fer una bona remuntada amb 4 de 5. Per la seva part, l’Oriol Herrando no va tenir un bon torneig i va acabar amb 4,5 punts però els emparellaments tampoc el van afavorir massa, ja que en la recta final li van tocar 3 jugadors molt durs pels punts que portava. El pròxim any amb una mica més de sort i un bon entrenament segur que acabarà en la part alta de la classificació com li correspon pel seu nivell.

sub16 una de calç i una de sorra. El Cesc Carnicer va acabar amb 4 punts de 9 i va fer un torneig molt sòlid fent 4 taules contra rivals superiors i s’emporta una bona pujada d’ELO. Per la seva part l’Oriol Lacasa segueix gafat en aquest torneig i un any més (i ja en van uns quants) té una mala actuació, acabant amb 4,5 punts. Va començar força bé però de les darreres 4 partides només en va poder guanyar una. També és cert que li van tocar rivals molt durs en 3 d’aquestes partides pels punts que portava.

sub18 el Jordi Vall (el primer cop que jugava aquest torneig) no va tenir una bona actuació i va acabar amb 3 punts. Només va poder aconseguir un empat en les darreres 4 partides però d’haver guanyat l’última hauria maquillat força el campionat, lamentablement anava amb la moral baixa i l’aspecte psicològic és molt important en aquest esport.

sub20 l’Adria Ruiz diu adeu al campionat individual, ja que serà la seva darrera participació (tot i que encara li queda el sub20 per equips) amb una actuació correcte amb 4 punts de 8. No va començar bé però va fer una bona segona meitat de torneig. Per desgràcia a la darrera ronda no va tenir sort amb l’emparellament (fruit de ser tan pocs a la categoria) i amb 4 punts va haver d’enfrontar-se amb el líder del torneig el MF Guerau Masague que tenia 6,5 punts. D’haver jugat amb algun altre rival i puntuat podria haver acabat en podi.

En resum, hi ha hagut actuacions bones, altres no tant però ha estat una experiència molt bona per tots i els nois i noies s’ho han passat molt bé i això també és important. Ara tenim un any per davant per continuar treballant i poder tornar al 2024 amb més ganes al torneig rei per excel·lència dels escacs base de Catalunya.

Agrair també a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú pel seu patrocini sense el qual no ens seria possible participar.

Resultats individuals:

Adria Ruiz sub20

Jordi Vall sub18

Oriol Lacasa sub16

Cesc Carnicer sub16

Guillem Alsina sub12

Oriol Herrando sub12

Lluc Guiu sub10

Queralt Herrando sub10

Patrocinat