Del 23 al 26 de març s’ha celebrat el Campionat de Catalunya individual d’edats a la localitat de Cambrils. El torneig va consistir en un suís a 9 rondes dividit en 7 categories, de sub 8 a sub20 amb un ritme de joc d’1:30h+30s per jugada.

Enguany la secció d’escacs ha participat amb 8 jugadors en diferents categories amb uns bons resultats en general. Com cada any l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú col·labora amb la secció per facilitar la nostra participació.

sub10 el Lluc Guiu ha finalitzat en 8º posició amb 6’5 punts, una gran actuació que sap a poc tenint en compte que se li van escapar dues victòries per mala sort que l’haurien deixat com a subcampió, a més d’haver estat el jugador amb els emparellaments més durs de tot el torneig pel que fa al nivell dels rivals. Per la seva banda la Queralt Herrando (la petita de la casa) va fer un gran torneig on va anar de menys a més, amb una recta final espectacular millorant en 60 posicions el seu rànquing inicial!! finalitzant 32º i 2º femenina empatada a punts a més d’una pujada de +100 punts d’ELO.

sub12 Oriol Herrando va anar de més a menys. Va començar molt bé amb 3,5 punts de 5 però de les darreres 4 partides només va poder guanyar 1, aconseguint la meitat dels punts però baixant uns 20 punts d’ELO.

sub14 una de calç i una de sorra. Gran actuació de Marti Marin, recent incorporació del club, que va lluitar sempre per la part alta del torneig amb grans possibilitats de podi, finalitzant en 7º posició empatat amb el quart. Meritori va ser el seu empat amb el favorit, Alex Villa que té un ELO de 2468. En el seu debut a sub14 Guillem Alsina no va tenir un bon torneig, va tenir una bona primera part però 3 derrotes en les 3 darreres partides el van acabar enfonsant en la classificació. No va tenir gens de bona sort en les dues últimes rondes, on li van tocar dos rivals inexplicablement durs, que en condicions normals no l’hi haurien d’haver tocat. Segur que el 2025 li anirà millor.

sub18 correcta actuació d’Oriol Lacasa que va finalitzar en 11º posició amb 5,5 punts. Oriol va fer una bona primera part de torneig però de les 5 darreres partides només va poder guanyar-ne una i empatar-ne tres. Com a anècdota, va tenir la “mala sort” d’haver de jugar contra els seus dos companys de club. Per la seva part gran actuació de Cesc Carnicer amb 4,5 punts que ha obtingut una gran pujada d’ELO gràcies a l’haver puntuat contra rivals superiors. Especialment espectacular va ser la seva primera meitat de torneig puntuant contra jugadors d’entre 100 i 250 punts d’ELO superiors a ell. En la segona part no va poder mantenir el ritme contra aquests tipus de rivals i només va poder guanyar una partida de les 4 últimes. L’altre nova incorporació al club, el Leo Gardner, va tenir un campionat discret, finalitzant amb 4,5 punts, però que va poder maquillar una mica amb dues bones victòries en les rondes 8 i 9.

Com a curiositat els dos responsables de la secció van participar en el torneig, Ivan Marina com el seu director i Abel De Santiago com a retransmissor de les partides online.

En resum, hi ha hagut actuacions força bones, altres no tant però ha estat una experiència molt bona per tots i els nois i noies s’ho han passat molt bé i això també és important. Ara tenim un any per davant per continuar treballant i poder tornar al 2025 amb més ganes al torneig rei per excel·lència dels escacs base de Catalunya.

Agrair també a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú pel seu patrocini sense el qual no ens seria possible participar.

Resultats individuals:

Oriol Lacasa

Cesc Carnicer

Leo Gardner

Marti Marin

Guillem Alsina

Oriol Herrando

Lluc Guiu

Queralt Herrando

PATROCINADOR