Del 9 al 14 d’abril s’ha celebrat el Campionat de Catalunya individual d’edats de sub8 a sub20 a la localitat de Vila-Seca a l’hotel Palace Pineda, torneig que recupera la seva seu habitual després dels dos darrers anys, a causa de la pandèmia. La participació en aquest torneig està patrocinada per l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Societat Cultural La Gran Penya.

El torneig es va dividir en 7 categories, de sub8 a sub20, jugant-se amb un sistema suís a 9 rondes amb un ritme de 1:30 +30 (excepte sub8)

Organitzativament, el torneig va anar molt bé, amb alguns problemes a l’hora de fer les reserves però per la resta de 10 com sempre. La participació s’ha incrementat respecte a l’any 2020 (240) i 2021 (400) arribant als 500 jugadors, molt a prop de les xifres pre-pandèmia.

Enguany hi han participat 6 joves de la secció d’escacs en diferents categories, alguns menys de l’habitual degut a les baixes de dos sub20 i dos sub14 que sempre el jugaven, així i tot si han incorporat 3 alumnes nous amb molt de potencial, destacant que una d’aquestes incorporacions és una noia, fita important, ja que és el primer cop que passa en tota la història del club.

Esportivament, als nostres joves els va anar força bé en general.

Lluc Guiu: Nova incorporació que amb només 4 mesos de classes i essent pràcticament el seu primer torneig, va aconseguir una brillant  posició a sub8, lluitant pel títol a la darrera ronda a la taula 1. Amb la gran pujada d’ELO que farà, se situarà entre els top10 catalans en la pròxima avaluació.

Queralt Herrando: Una altra nova incorporació i la primera noia del club que juga aquesta competició en tota la seva història. Va fer un bon paper amb 3,5 punts de 8 a sub8 i fins i tot va derrotar al net del mític Gran Mestre Arturo Pomar.

Oriol Herrando: Una altra de les noves incorporacions, que va aterrar al club l’estiu passat, però amb una mica més de recorregut que la seva germana. Va acabar amb un resultat positiu de +3 d’ELO i amb 4,5 punts de 9, resultat que va saber a poc donat el seu nivell i on va deixar escapar alguna victòria a causa del seu estil creatiu que junt amb la seva poca experiència fa que se li escapin partides guanyades per complicar massa les coses. Així i tot, junt amb la pujada de la lliga, ja es posa per sobre dels 1500 d’ELO que el situaran entre els millors sub10 de Catalunya.

Guillem Alsina: Tot i ser sub12 de primer any, ja és un dels veterans del club en aquesta competició a la qual no hi falta mai. Tot i que va començar amb només 0,5 punts de 4, a la segona meitat del torneig va fer una bona remuntada sumant 3,5 punts, finalitzant amb 4 de 9 i millorant la seva classificació inicial en 27 llocs. Gràcies a jugar amb rivals de més nivell, va aconseguir arreplegar uns bons +18 punts d’ELO.

Oriol Lacasa: No van anar gaire bé les coses pels interessos d’uns dels millors alumnes del club, i és que queda confirmat que l’individual de Catalunya és un torneig que se li atraganta quasi cada any. Tot i demostrar ser superior a molts dels seus rivals sub16 i tenir les partides guanyades, les acaba regalant i va acabar amb 3 de 9. Segur que recuperarà el perdut en el pròxim campionat, perquè el nivell el té.

Cesc Carnicer: Gran paper amb 4 de 9 punts però amb rivals sempre de molt més nivell, va aconseguir una bona pujada d’ELO, que junt amb la de la lliga, el situen ja amb 1853!! va desplegar un joc sòlid i sense cometre grans errors i va saber aprofitar alguns regals dels seus rivals.

Resultats

Lluc Guiu

Queralt Herrando

Oriol Herrando

Guillem Alsina

Oriol Lacasa

Cesc Carnicer

Amb la col·laboració de: