Del 6 al 10 de desembre s’ha celebrat la Copa d’Espanya d’equips sub12sub14 i sub18 a l’hotel Bali de Benidorm. El torneig va consistir en un suís a 6 rondes amb un ritme de 60m+30s. Enguany com a novetat també va haver-hi un grup sub14. Entre totes les competicions (Open A i B, noves generacions i Copa d’Espanya), s’ha fet rècord de participació amb més de 700 jugadors.

Com ja va sent tradició des del 2018, la secció d’escacs ha portat a aquesta edició, per segona vegada, dos equips, un equip sub12 i un equip sub18.

L’equip sub18 estava format per Oriol Lacasa i Cesc Carnicer i per les noves incorporacions per a la temporada 2024, Martí Marin i Leo Gardner, provinents del Sitges. L’equip va començar bé però lamentablement va quedar-se amb 3 jugadors a partir de la ronda 3, ja que el Martí va tenir la mala sort d’agafar febre i va haver de marxar. Cal Destacar l’actuació al primer tauler de l’Oriol amb 4 punts de 6 i amb una pujada de 68 d’ELO. Actuacions correctes del Martí i el Leo i una mica per sota del seu nivell el Cesc.

L’equip sub12 el van formar Lluc Guiu, Guillem Alsina, Oriol Herrando i el reforç de luxe de Vilafranca de la Silvia Serradell, que en el darrer moment va substituir a Eric Garrido que no va poder participar. Els més petits van donar la sorpresa, tot i partir de mitja taula, va acabar en una espectacular  posició, jugant els dos últims matxs en retransmissió i en posició de podi. Lamentablement no es va poder mantenir la tercera plaça en perdre la darrera partida contra un dels equips favorits. L’actuació de l’equip va ser molt compacta, el Lluc (sub10 de primer any) va aguantar molt bé en el primer tauler amb 3 punts, els mateixos que el Guillem que va defensar molt bé el segon tauler tot i que per nivell hauria d’haver jugat de 4 (coses dels reglaments mal plantejats). En el tercer i quart tauler l’Oriol i la Silvia, a priori havien de jugar contra rivals més assequibles i van complir les expectatives amb 4 i 5 punts respectivament.

Una bona experiència pels nois, que han pogut veure cares noves i provar noves obertures, a part de poder jugar contra rivals molt durs, important per seguir creixent com a jugadors. Però no tot van ser escacs, també ens vam divertir jugant a futbol, pàdel i jocs de taula.

A excepció del viatge d’anada que va ser tota una odissea amb el bus avariat i arribant 6h més tard del previst a les 5:30 de la matinada… la resta va anar com sempre, feina per treure’ls del llit, feina perquè es dutxin, les típiques queixes del menjar (principalment del Leo), feina per recollir taula, feina per ordenar la roba… el de cada any vaja.

Però com s’ho passen bomba i soc una mica masoquista, doncs l’any que ve repetirem, això si, prenent algun vàlium que altre.

Classificació sub12

Classificació sub18

Patrocina: